Labradoriet Natuursteen 

Labradoriet komt net als de meeste natuursteen soorten voor in verschillende kleuren, hij kan bijvoorbeeld groen, grijs, wit of zelfs kleurloos zijn. Het karakteristieke kleurenspel waar labradoriet onder meer om bekend staat, wordt ook wel labradoriseren genoemd. Dit ontstaat doordat er licht breekt op de hele kleine kristalletjes van verschillende donkere mineralen, die op de splijtvlakken liggen. Labradoriet is van de edel sierstenen die zo'n kleurenspel vertonen ongetwijfeld een van de bekendste. Als de steen wordt geslepen, zoals voor het maken van onze Stone Nature armbanden, komt het unieke kleurenspel nog veel beter tot zijn recht. Maar ook op de ruwe onbewerkte brokken is het labradoriseren vaak al goed te zien. Er zijn maar heel weinig mineralen die zo sterk van kleur veranderd als labradoriet.

De Herkomst & Het Ontstaan Van Labradoriet

Labradoriet is een edelsteen die zijn herkomst vindt op het schiereiland Labrador in Canada. Labradoriet wordt onder grote invloeden van zowel druk als warmte gevormd in de mantel en aardkorst in pegmatiet in het metamorfe gesteenten. Het unieke kleurenspel ontstaat door de aanwezigheid van albiet en kalium in de steen.

Waar Komt De Naam Labradoriet Vandaan?

Labradoriet dankt zijn naam aan het schiereiland Labrador in Canada. De steen werd voor het eerst rond 1780 aan de Atlantische oostkust van de regio Labrador ontdekt door een pater. Hij vond op deze prachtige plek een groot aantal stenen met een heel erg opvallende grijze kleur. Wanneer hij de steen draaide ontdekte hij dat ze van kleur veranderde in groene en donkerblauwe tinten. De vondst van de pater wekte erg veel belangstelling op bij veel wetenschappers. Zij ontdekte dat het hier ging om natronkalkveldspaat of plagioklaas. Hierdoor is het vanzelfsprekend dat de naam Labradoriet is ontstaan.

Wat Is De Werking Van Labradoriet

  • Labradoriet is een beschermende en spirituele steen.
  • Hij beschermt jouw eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden.
  • De steen vermindert je angst klachten, geeft je kracht, zelfvertrouwen en meer doorzettingsvermogen.
  • Het versterkt je intuïtie. 
  • Labradoriet stimuleert jouw creativiteit en fantasie.
  • Helpt je jouw ideeën te ontwikkelen.
  • De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert je stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma en jouw ogen. 

Chakra

Labradoriet werkt sterk op het zonnevlecht chakra en heeft daardoor een positieve werking op je lever, milt, maag, bijnieren en jouw galblaas.

Sterrenbeeld

Labradoriet hoort bij de sterrenbeelden Boogschutter, Leeuw en Schorpioen

Opladen En Reiniging

Labradoriet kan snel met koud stromend water worden gereinigd. De steen echter niet in het water laten liggen. Na het afspoelen onder het water is het verstandig de steen meteen af te deppen. Je kan ook altijd hematiet gebruiken voor de reiniging van labradoriet. Leg de steen voor minimaal een paar uur op hematiet. Het is nog beter om te kiezen voor langere periode van 24 uur.

Goede Smaak Heb Je! 😍

De Labradoriet Armband Is Namelijk Een Van Onze Bestsellers.