Tijgeroog Natuursteen

Tijgeroog is een kwarts- variëteit. De kleur van de steen is meestal geel bruin tot roodbruin van kleur. De steen bestaat in meerdere varianten denk aan de rode en blauwe tijgeroog. De edelsteen heeft een erg mooie glans, als je goed in de stenen kijkt zie je een uniek lijnenspel. Tijgeroog is niet doorschijnend.

 

De Herkomst & Het Ontstaan Van Tijgeroog

De landen waar tijgeroog het vaakst zijn herkomst vindt zijn India, Australië, Mexico, Afrika en Californië. Tijgeroog ontstaat door verkiezeling van zwartblauwe asbestvezels die ook wel crocidoliet worden genoemd. Daarbij ontstaan er vaste insluitsels van haarachtige kristallen in het kwarts. Door oxidatie van de crocidolietvezelfs ontstaan de glanzende limonietvezelfs van het natuursteen.

 

Waar Komt De Naam Tijgeroog Vandaan?

Doordat de steen een mooie lichtreflectie heeft die de mens erg doet denken aan het oog van een tijger is het niet zo gek dat de de naam tijgeroog is ontstaan. Het spleetvormige lichteffect wordt ook wel chatoyeren en meer in de volksmond het kattenoog effect genoemd. Wanneer de steen bolvormig wordt geslepen bijvoorbeeld voor het maken van onze natuursteen armbanden, is het kattenoog effect het best zichtbaar. Iedere kleur tijgeroog heeft zijn eigen naam: Zo heet de meest bekende de gele tijgeroog, de blauwe wordt de valkensoog genoemd en de rode tijgeroog heet ook wel kattenoog.

 

Mat Tijgeroog Natuursteen Kralen

Wat Is De Werking Van Tijgeroog 

Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht vooral naar binnen richt, op jouw grotere geheel. De steen beschermt je tegen de dagelijkse negatieve invloeden van buitenaf en geeft jou als drager inzicht in jezelf en anderen. De steen helpt jou om afstand te nemen van dingen die er niet toe doen. Hij helpt je overzicht te bewaren, meer informatie te integreren en jouw lang uitgestelde doelen te bereiken. In de moeilijke periodes van jouw leven kan tijgeroog jou kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne lang weggestopte conflicten, dilemma’s, onzekerheden en twijfels. Daarnaast maakt de edelsteen je een stuk besluitvaardiger. Tijgeroog bevordert ook de rust in jouw leven, werkt pijnstillend en helpt jou op de dagen dat je overprikkeld bent en gaat hyperventilatie tegen. Tijgeroog heeft een ook nog eens een positieve invloed op verkoudheid, astma, jouw ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij erg veel spanningen. Tijgeroog is ook een erg waardevolle steen als je last hebt van persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

 

Chakra 

Tijgeroog hoort bij de het 1e Chakra ook wel Bacischakra. Het 2e chakra ook wel het Heiligbeenchakra genoemd en bij de 3e chakra de Zonnevlechtchakra.

 

Sterrenbeeld 

Tijgeroog hoort bij de sterrenbeelden Maagd, Schorioen, Tweeling en Leeuw

 

Opladen En Reiniging

De Tijgeroog kan met alle methodes worden gereinigd zoals met water of vuur. Het opladen kan ook op heel veel manieren met bijvoorbeeld de zon of aarde.

Ben Jij Klaar Voor Meer Moed, Zelfvertrouwen En Klaar Om Jouw Doelen Te Bereiken?