JADE NATUURSTEEN 

Jade komt net als de meeste natuursteen soorten voor in verschillende kleur nuances, hij kan bijvoorbeeld zwart, lichtgroen, geel, bruin of paarsachtig van kleur zijn. De steen heeft een mooie zijdeglans of kan zelfs glasachtig overkomen en is vaak iets doorschijnend. Nefriet en Jadeiet zijn twee steensoorten die jade genoemd worden. Tegenwoordig worden er ook verschillende andere steensoorten onder de naam New Jade verkocht. Hiervoor wordt in de meeste gevallen Serpentijn voor gebruikt. Deze steensoort is een imitatie van de originele jade natuursteen. De werking van deze steensoort komt een beetje in de buurt van de groene jade.

 

De Herkomst & Het Ontstaan Van Jade

Jade is een edelsteen die zijn herkomst

Waar Komt De Naam Jade Vandaan?

Jade dankt zijn naam aan 

Wat Is De Werking Van Jade

Jade is een reinigende en beschermende steen

Helpt je bij het los laten van negatieve emoties en irritaties.

Jade helpt je ideeën te creëren en die met daadkracht uit te voeren.

Fysiek werkt Jade sterk reinigend, brengt jouw lichamelijke systemen in balans, en verwijdert gifstoffen uit je lichaam. Hierdoor heeft de steen een positief effect op bijvoorbeeld acne, hoofdpijn, stress, wallen en vermoeidheid. 

Chakra

Jade werkt sterk op het hart chakra en heeft hierdoor een positieve werking op liefde, geluk, rijkdom en succes. 

Sterrenbeeld

Jade hoort bij het sterrenbeeld Weegschaal

Opladen En Reiniging

Jade kan op erg veel manieren worden opgeladen of gereinigd. Je kan jade natuursteen voor minimaal vijf minuten onder stromend water houden. Dit kan je gewoon onder de kraan maar ook in stromend water van een beekje of branding doen. Tevens kun je Jade ook in de aarde stoppen hierdoor kan de steen zijn negatieve lading kwijt.